APPLE: Flagship Store

Piazza Liberty - Milan (IT)

CLIENT:
Apple/Sice Previt Spa

ARCHITECTURAL DESIGN:
Foster & Partners

PROJECT SURFACE:
2300 Sq.m.

YEAR & AREA OF COMPETENCE:
2016 - 2017 | CIVIL ENGINEERING - RETAIL

AIM OF THE PROJECT:
The new Apple Store will be located, in the historical center of Milano next to the Duomo, in the exhisting area once hosting the multiplex cinema Apollo involving also Piazza Liberty with a substantial city planning modification.
The renewal, preserving the existing foundation of the theater, will take place starting from the square down to the three levels below.
The square existing slab will be partially demolished and substitute by large steps that will create an amphitheater for external event and also one of the access to the store.
Next to Via San Paolo a glass parallelepiped structure will host other two entrances and, towards the square, a waterfall screen and a fountain.

BY SCL:
Executive Design of all the structural works related to the “Shell & Core”.